Els bipolars i la familia

La depressió afecta no només a qui la pateixen, sinó també a qui els importa el benestar d’ells: família, amics i companys de treball. Si una persona a la qual vostè li importa està deprimida, llavors una de les coses més importants que vostè pot fer per a si mateix i per a aquesta persona és aprendre tot vostè pugui sobre la depressió i el seu tractament. Si la persona que està deprimida és un familiar, un espòs, un company, un nen o un amic, l’estar bé informat ajudarà al seu desig i a la seva habilitat per a ajudar-li, alleujarà algun de les seves pors i incerteses, i li donarà estratègies per a plantar-li cara a la depressió.

Estar al costat d’ unaaltra persona en un episodi de la depressió pot ser una experiència molt difícil. Requereix paciència i valor per ambdues parts. Aquí estan algunes coses que vostè pot fer per a ajudar per a suavitzar el camí per a ambdós.

Estar allà

Si vostè mai va experimentar un episodi depressiu per vostè mateix, llavors és impossible saber en quin grau de desvaloración, desemparament i desesperació una persona pot sentir-se quan està sumida en ella. Però fins i tot si vostè no sap com sent una persona deprimida, vostè pot oferir-li empatia i compassió a algú que està deprimit. Simplement l’estar aquí per a aquesta persona pot diferenciar el curs de la seva malaltia.

Per a poder ajudar, vostè ha d’entendre que la depressió és una malaltia seriosa que requereix l’atenció professional. La depressió no és el resultat d’un defecte del caràcter. No és vagància o flojera. No és un simple cas de ?dies baixos?. I les persones que la pateixen no estan enganyant a ningú. No poden fer gens per evitar-la tal com un individu amb diabetis o artritis no pugues poden evitar tenir aquestes malalties.

 

Com ser un suport

 Una vegada que vostè entengui que la depressió no és una mica que la persona a qui vostè vol té control sobre ella, pot ser més fàcil que vostè ofereixi l’ajuda i la cura. Aquí estan algunes maneres que vostè pot ajudar:

– Expressi la seva preocupació. Reconegui el dolor de la persona amb depressió sense que això impliqui que vostè sap com ell o ella se senten. Escolti si ell o ella desitja parlar, però no tracti de forçar-li a exterioritzar el que sent. No faci preguntes que suposin una intrusión en la situació de l’altra persona.. El romandre aïllat i poc comunicatiu és sovint parteix de la malaltia. No l’hi prengui menjo una mica personal. Pregunti-li com vostè pot ajudar. La seva persona benvolguda pot no tenir suggeriments específics de les coses que vostè pot fer, però ell o ella sabrà que vostè està desitjant ser el seu suport. Ofereixi-li esperança. Recordi-li que la depressió és tratable i que ell o ella aconseguirà probablement estar millor . Si la seva persona benvolguda està sota tractament, recordi-li suaument que duu un temps perquè aquest faci efecte.

– Donar-li reforço positiu. La gent deprimida se sent sovint sense valor, i fan molta èmfasi en les seves fallades, fracassos i defectes. Recordi-li les seves qualitats i capacitats i quant ell o ella significa a vostè.

-Mantingui el seu sentit de l’humor. Vostè probablement sentirà frustrat i fins i tot enutjat ocasionalment. Això està bé, però tracti de no esplaiar-se davant de la persona que està deprimida i no vaig centrar el seu còlera en ell o ella. Utilitzi el sentit de l’humor quan sigui possible per a diluir la tensió i alleugerir l’atmosfera, però no faci bromes a costa del seu ésser benvolgut deprimit. Fomenti la vida saludable i les activitats sanes. Convidi-li para activitats o visitar a amics mutus o familiars. Però no li empenyi i no esperi molts resultats massa prompte. També recordi-li suaument a individu la importància de l’exercici i d’una dieta sana.

 

Ocupar-se de la resistència a acceptar la depressió

Convèncer a algú que està deprimit que ell o ella tingui una malaltia i necessita ajuda professional requereix de vegades esforç. En comptes de preguntar, “estàs deprimit?” o dir, “pinso que estàs deprimit,” expliqui suaument perquè està vostè preocupat. Sense ser crític, descrigui els canvis que vostè ha vist en el seu o el seu comportament i en el seu humor. Llavors pregunti si s’està passant una mica en la seva vida i perquè ell o ella sembla estar amb l’ànim molt baix.

 Pot ser que hagi de fer diverses temptatives abans que vostè pugui convèncer al seu ésser benvolgut perquè busqui ajuda, però continuï intentant-lo. Ofereixi’s per a acompanyar-li en la cita amb el metge. Això demostrarà no només el seu suport sinó també li permet compartir les seves observacions amb el doctor, que podria ajudar en el diagnòstic. Altra opció és cridar o citar-se vostè satisfer amb al doctor a la bestreta i expressar les seves preocupacions.

Durant el tractament vostè pot haver d’ajudar amb la presa de la medicació posant-li notes per a recordar-li la presa de les seves medicines o, en alguns casos de la depressió severa, administrant realment les dosis com prescrit per a cerciorar-se de la medicació s’està prenent correctament. Si vostè veu mostres de la millora.,- i vostè podria ser el primer en notar-lo-, comparteixi les seves observacions per a oferir l’estímul i esperança. Si vostè no veu mostres de la millorança després que el tractament hagi tingut temps per a funcionar, suggereixi-li demani altra cita amb la seva o el seu doctor o terapeuta, o, potser, buscar una segona opinió.

 

Dur la càrrega

Molta gent pot estar preocupada per un individu deprimit, però per a les una o dues persones que són els quals realment li atenen, la depressió pot cobrar un peatge fins i tot més gran. El cuidar a algú deprimit pot ser un dels desafiaments més que mai afrontarà. La gent deprimida pressiona que pot aïllar-se molt, ser desagradable i no voler comunicar-se. Ell o Ella pot concebre les seves actuacions i preocupacions com una interferència o com insustancial.

Els esposos i les persones estimades d’una persona deprimida no només ha de plantar cara a les responsabilitats de la cura de la persona deprimida, sinó també assumeixen el control sovint de tasques que la persona deprimida no pot manejar durant el temps que duri l’episodi. Per exemple, si un dels esposos pren generalment les decisions en matèries financeres, l’altre pot haver d’assumir el control fins que ell o ella millori.

 

És massa la tensió?

Mentre que cuida el seu ésser benvolgut, vostè pot sentir-se com si la seva vida s’hagi posat en compàs d’espera. No obstant això, és important que vostè també es cuidi a si mateix. L’associació de Alzheimer ofereix aquestes 10 símptomes d’estrès. Encara que estan dirigits a la gent que cuida algú amb malaltia de Alzheimer són igualment apropiats per als individus que cuidaven a una persona deprimida.

Negació. Vostè no pot acceptar la malaltia i els seus efectes sobre la persona deprimida que vostè vol, sobre vostè mateix i a la seva família.

Còlera. Vostè es troba empipat amb la malaltia de la persona que està malalta, amb uns altres que no entenen pel que vostè està passant, amb el doctor per no arreglar el problema o simplement amb en el món en general.

Aïllament social. Vostè ha tallat les activitats socials que una vegada li van donar satisfaccions i s’ha aïllat dels seus amics.

Ansietat. Vostè es preocupa excessivament de què succeirà dia per dia i en el futur.

Depressió. La tensió de cuidar a la seva persona benvolguda li posa a un en el risc de tenir una depressió. 

– Esgotament. Vostè se sent massa cansat per a plantar cara a altre dia més.

Insomni. En la nit vostè dóna tornades al capdavant i es preocupa, incapaç dormir a causa de els pensaments molests i innombrables que no cessen de passar pel seu cap.

-Irritabilidad. Vostè s’empipa amb uns altres o sent que es va a pujar per les parets.

Mancada concentració. Vostè té dificultat a mantenir l’atenció en el que està fent i a realitzar tasques diàries.

Problemes de salut. La tensió comença a fer mal, físicament i mentalment.

 

Les cures a un mateix

Com vostè maneja la situació i es cuida a si mateix durant aquest període difícil poden diferenciar del tot la seva pròpia salut i la seva capacitat de plantar cara a la seva la depressió de la persona que vol. Atendre les seves pròpies necessitats no significa en absolut que vostè sigui egoista.

La manera com vostè cuida de si mateix incidirà en la forma com vostè pugui cuidar a la persona deprimida propera.

 

Els següents passos següents poden ajudar-li a manejar i a rebaixar la seva tensió:

Sol·liciti ajuda. Vostè no pot fer-lo solament. Quan sigui possible sol·liciti-la de la família i d’amics per a assumir el control algunes de les seves responsabilitats. Si la gent oferix a l’ajuda, llavors no vacil·li a acceptar.

Si no li oferixen ajuda, llavors demani’ls que ajudin en tasques específiques. Accepti les seves sensacions. Accepti les seves pròpies emocions. Indubtablement es frustrarà ocasionalment, i no serà capaç sempre d’ocultar les seves emocions. És correcte dir-li a la persona deprimida que vostè està cuidant que està frustrat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: