Llibres de informació

LLIBRES D’INFORFMACCIÓ

-“ABORDAJE ACTUAL DE LOS TRASTORNOS BIPOLARES”. Vieta Pascual, E. Barcelona: Masson; 1999.

-“GUIA CLÍNICA PARA EL TRATAMIENTO DEL TRASTORNO BIPOLAR”. Barcelona: Ars Medica; 2001.

-“ENFERMEDAD BIPOLAR. GUIA PARA EL PACIENTE Y LAS FAMILIAS”. Retamal, Pedro. Ediciones Mediterráneo, 2001.

-“¿QUÉ ES EL TRASTORNO BIPOLAR? ” Vieta Pascual. E. Colom, F. Martínez-Arán, Anabel. Hospital Clínic, Universidad de Barcelona.

Aquest llibre està disponible aquí mateix.

És un dels llibres amb més complements, el vaig baixar d’internet. Qualsevol cosa també el tinc disponible.

Fernanda.

-“LOS TRASTORNOS BIPOLARES”. Vieta, E. Barcelona: Springer-Verlag, 1997.

-“Trastornos Bipolares. Curso clínico y Pronóstico”.

Joseph F. Goldberg – Martin Harrow. Ed. Masson,S.A. (2001)

(1999) Es complicat.

-“Trastornos Bipolares Avances clinicos y terapéuticos”.

E. Vieta. Ed. Panamericana (2001)

És fàcil i està molt bé explicat, toca tots els temes.

 

MEDICAMENTS

Sel’s coneix com “estabilitzadors de l’estat d’ànim” (anticíclicos o antirecurrenciales) són usats per a millorar els símptomes durant els episodis aguts maníacos, hipomaníacos, i mixts. Poden de vegades també reduir símptomes de depressió. Són el suport del tractament preventiu a llarg termini tant per a la mania com per a la depressió. Els més utilitzats són els següents:

    * Litio (Plenur, Eskalith, Lithobid, Lithonate, Ceglution, Lithiun)

    * Divalproato de Sodio (Valcote, Depakote, Depamide)

    * Carbamazepina (Tegretol, Carbatrol, Epital, Atretol)

    * Lamotrigina (Lamictal)

    * Gabapentin (Neurontin)

    * Topiramato (Topamax)

    * Olanzapina (Zyprexa)

    * Oxacarbamazepina  (Trileptal)

 

En investigació es troben:

ABS-103: Actualment, aquest fàrmac s’està sotmetent a estudis preclínicos per a avaluar el seu potencial com tractament per a epilepsia, migranyes i mania. L’evidència suggereix que pot ser tan eficaç com el Divalproato, però sense ocasionar tants efectes secundaris. De fet, podria ser que ABS-103 fora segur per a les dones en edat de concebre.

Els bloqueadores de la substància P són altre tipus de medicaments recién creats que també podrien ser eficaços per a ajudar a regular l’humor. Aquesta classe de fàrmacs pren el seu nom de la forma que funcionen: a diferència dels SSRI (inhibidors selectius de la recaptación de serotonina), aquests medicaments bloquegen una substància química cerebral cridada substància P. Aquesta substància es va descobrir en 1931 i els medicaments dissenyats per a funcionar contra aquesta substància sovint s’han usat en forma experimental, però mai amb èxit, en intents de tractar patiments com neuralgia crònica, migranyes, ansietat i asma. En un estudi recent d’un bloqueador de substància P denominat MK-869 es va determinar que el fàrmac funciona tan eficaçment com el SSRI Paxil i ocasiona menys dels efectes secundaris que afecten la funció sexual.

Afortunadament, cadascun dels estabilitzadors de l’estat d’ànim posseïx diferents accions químiques en el cos. Si amb un no aconsegueix una resposta terapèutica satisfactòria, o vostè té efectes secundaris persistents, el seu metge pot suggerir-li altre, o dos medicaments combinats en dosis que vostè pot manejar. Per als estabilitzadors de l’estat d’ànim es fan proves en sang per a determinar la dosi correcta i per a monitorear la seguretat de l’efecte terapèutic desitjat.

 

Seleccionant un estabilitzador d’ànim durant un episodi maníaco agut

 Les drogues de primera línia per al tractament d’una fase d’un episodi maníaco agut són el liti i el divalproato de sodi. AL triar entre ells, el seu metge tindrà en compte si ja aquestes medicines han resultat eficaces per a vostè en el passat o si hi ha efectes secundaris particulars que podrien afectar la seva preferència. Quan tot ja és igualment considerat, la decisió inicial pot ser que depengui del subtipo de trastorn bipolar que vostè pateixi. Els experts recomanen carbonat de liti per a pacients amb ànims eufóricos (extremadament alegres, “mania eufórica”) i divalproato de sodi per a pacients amb manifestacions mixtes (episodis maníacos amb un ànim molt infelíz o irritable, “mania disfórica”) o per a pacients que tenen cicles de canvis ràpids (4 o més episodis per any, “cicladores ràpids”).

 

Sobre l’hospitalització

El tractament en l’hospital és necessari de vegades però és generalment breu (1¬2 setmanes). L’hospitalització pot ser essencial per a evitar el comportament destructiu propi, impulsiu, o agressiu que la persona va a lamentar després. Els pacients maníacos freqüentment manquen de consciència que estan malalts i requereixen hospitalització. La investigació ha mostrat que després de la recuperació, la majoria de pacients maníacos estan agraïts per l’ajuda que van rebre, encara que fos donada contra la seva voluntat en el moment.

 Durant la depressió, l’hospitalització pot ser necessària si una persona presenta alta ideación suïcida o hagi comès algun intent de suïcidi. L’hospitalització està també indicada per a persones que tenen complicacions mèdiques que fan més difícil monitorear els medicaments i per a la gent que no pot deixar d’usar drogues d’addicció o alcohol. Recordi, el primerenc reconeixement i tractament d’episodis maníacos i depressius poden disminuir la necessitat d’hospitalització. any, “cicladores ràpids”).

 

El medicament per a la prevenció de tota una vida.

El reeixit maneig del trastorn bipolar requereix molt dels pacients i les famílies. Hauran certament moltes vegades quan vostè estarà temptat urgentment de detenir el seu medicament per que 1) vostè se sent bé i creu “estar guarit/a”, 2) vostè estranya l’excitació/eufòria, o 3) vostè se sent molest pels efectes secundaris. Si vostè suspèn la seva medicació, probablement no tindrà un episodi agut immediatament durant els dies o setmanes que segueixen, però amb el temps segurament tindrà una recaiguda.

 De vegades el diagnòstic és incert després d’un només episodi i és possible reduir lentament el medicament després de gairebé un any. No obstant això, si vostè ha tingut solament un episodi de mania però té una història familiar molt forta (suggerint que pot haver heretat aquest trastorn), o si l’episodi va ser tan sever que gairebé li va arruïnar la seva vida, vostè hauria de considerar seriosament prendre medicació durant diversos anys, si no per a tota la vida. Si ha tingut dos o més episodis maníacos o depressius, els experts recomanen fortament que prengui medicament de prevenció indefinidament.

 

Amb quina freqüència  funciona el medicament de prevenció?

Els estabilitzadors de l’estat d’ànim són el nucli de la prevenció, és a dir, per a evitar recaigudes. Prop d’una de cada tres persones amb trastorn bipolar estarà completament lliure de símptomes prenent medicaments estabilitzadors de l’estat d’ànim per a tota la vida. La majoria de la gent experimenta una gran reducció en la freqüència dels episodis o en la severitat dels mateixos. No es desaliente si vostè ocasionalment sent que pogués estar en camí a un episodi maníaco o depressiu. Sempre reporti immediatament canvis al seu metge, degut al fet que ajustis en la seva medicina quan té els primer símptomes poden generalment restaurar-li l’ànim normal. De vegades n’hi ha prou amb un lleuger augment en la dosi de l’estabilitzador de l’estat d’ànim, o altres medicines poden necessitar ser afegides. Els ajustaments del medicament prescripto són generalment una part rutinària del tractament (el mateix que la dosi d’insulina és canviada de tant en tant en la diabetis). Mai temi informar els canvis de símptomes ja que generalment no requereixen cap canvi dramàtic en el tractament i el seu metge estarà ansiós per ajudar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: