Medicaments

MEDICAMENTS

Els hi coneix com “estabilitzadors de l’estat d’ànim” (anticíclicos o antirecurrenciales) són usats per a millorar els símptomes durant els episodis aguts maníacos, hipomaníacos, i mixts. Poden de vegades també reduir símptomes de depressió. Són el suport del tractament preventiu a llarg termini tant per a la mania com per a la depressió.

Els més utilitzats són els següents:

* Liti (Plenur, Eskalith, Lithobid, Lithonate, Ceglution, Lithiun)

* Divalproato de Sodi (Valcote, Depakote, Depamide)

* Carbamazepina (Tegretol, Carbatrol, Epital, Atretol)

* Lamotrigina (Lamictal)

* Gabapentin (Neurontin)

* Topiramato (Topamax)

* Olanzapina (Zyprexa)

* Oxacarbamazepina (Trileptal)

Sobre l’hospitalització

El tractament en l’hospital és necessari de vegades però és generalment breu (1¬2 setmanes). L’hospitalització pot ser essencial per a evitar el comportament destructiu propi, impulsiu, o agressiu que la persona va a lamentar després. Els pacients maníacos freqüentment manquen de consciència que estan malalts i requereixen hospitalització. La investigació ha mostrat que després de la recuperació, la majoria de pacients maníacos estan agraïts per l’ajuda que van rebre, encara que fos donada contra la seva voluntat en el moment.

Durant la depressió, l’hospitalització pot ser necessària si una persona presenta alta ideación suïcida o hagi comès algun intent de suïcidi. L’hospitalització està també indicada per a persones que tenen complicacions mèdiques que fan més difícil monitorear els medicaments i per a la gent que no pot deixar d’usar drogues d’addicció o alcohol. Recordi, el primerenc reconeixement i tractament d’episodis maníacos i depressius poden disminuir la necessitat d’hospitalització.

 

El medicament per a la prevenció de tota una vida.

El reeixit maneig del trastorn bipolar requereix molt dels pacients i les famílies. Hauran certament moltes vegades quan vostè estarà temptat urgentment de detenir el seu medicament per que 1) vostè se sent bé i creu “estar guarit/a”, 2) vostè estranya l’excitació/eufòria, o 3) vostè se sent molest pels efectes secundaris. Si vostè suspèn la seva medicació, probablement no tindrà un episodi agut immediatament durant els dies o setmanes que segueixen, però amb el temps segurament tindrà una recaiguda.

De vegades el diagnòstic és incert després d’un només episodi i és possible reduir lentament el medicament després de gairebé un any. No obstant això, si vostè ha tingut solament un episodi de mania però té una història familiar molt forta (suggerint que pot haver heretat aquest trastorn), o si l’episodi va ser tan sever que gairebé li va arruïnar la seva vida, vostè hauria de considerar seriosament prendre medicació durant diversos anys, si no per a tota la vida. Si ha tingut dos o més episodis maníacos o depressius, els experts recomanen fortament que prengui medicament de prevenció indefinidament.

 

Amb quina freqüència funciona el medicament de prevenció?

Els estabilitzadors de l’estat d’ànim són el nucli de la prevenció, és a dir, per a evitar recaigudes. Prop d’una de cada tres persones amb trastorn bipolar estarà completament lliure de símptomes prenent medicaments estabilitzadors de l’estat d’ànim per a tota la vida. La majoria de la gent experimenta una gran reducció en la freqüència dels episodis o en la severitat dels mateixos. No es desaliente si vostè ocasionalment sent que pogués estar en camí a un episodi maníaco o depressiu. Sempre reporti immediatament canvis al seu metge, degut al fet que ajustis en la seva medicina quan té els primer símptomes poden generalment restaurar-li l’ànim normal. De vegades n’hi ha prou amb un lleuger augment en la dosi de l’estabilitzador de l’estat d’ànim, o altres medicines poden necessitar ser afegides. Els ajustaments del medicament prescripto són generalment una part rutinària del tractament (el mateix que la dosi d’insulina és canviada de tant en tant en la diabetis). Mai temi informar els canvis de símptomes ja que generalment no requereixen cap canvi dramàtic en el tractament i el seu metge estarà ansiós per ajudar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: